Tel. 977.300.509 Fax: 977.774.329 | Mail info@elsimprescindibles-canalreustv.cat

CANDIDATURES 2017

 

Fes-nos arribar el teu candidat als  Imprescindibles del 2017!

 

Fins al 31 d’octubre pots proposar les candidatures

Els Imprescindibles: un reconeixement a projectes, persones i entitats que, dia rere dia, fan tirar endavant la ciutat i la comarca. Ara és el teu moment… Ajuda’ns a trobar els IMPRESCINDIBLES del 2017!

  • Fins al 31 d’octubre: recollida de candidatures
  • Desembre: votacions
  • 20 de gener de 2018: Gala dels Imprescindibles
  • PROPOSA EL TEU CANDIDAT

Les candidatures les poden proposar qualsevol particular o entitat. Simplement cal que complimenteu el formulari que trobareu a continuació
Es poden proposar com a candidatures qualsevol persona o entitat que considereu oportú. Cal que justifiqueu la proposta a l’espai del formulari destinat a tal efecte.

No poden ser proposats persones o entitats que ja hagin estat escollides entre els 10 Imprescindibles de l’any a edicions anteriors (els trobareu al final d’aquesta pàgina)

En la fase de presentació de candidatures només cal que els candidats es facin arribar una vegada. Si el candidat que voleu presentar ja apareix a la llista de Candidatures 2017 no és necessari que el torneu a enviar 

Imprescindible: persona o entitat que, dia rere dia, fa tirar endavant la ciutat i la comarca.

Candidatures presentades 2017

Social

Nom candidatCategoriaJustificació
REUS CIRC SOCIALSocialTal com s'explica al seu web, http://reuscircsocial.wixsite.com/reuscircsocial, Reus Circ Social és una iniciativa encapçalada pel professor Rafa Arencón que pretén formar xiquets i xiquetes de Reus en valors socials positius mitjançant el circ. Jo els vaig conèixer al barri Juroca-Fortuny-Montserrat de Reus, on treballo com a professor d'Educació Secundària a l'institut Josep Tapiró, i em va interessar molt el seu projecte d'integració cultural i de treball social que estava fent aquesta escola de circ ben especial, inspirada en la tasca a favor de la inclusió social de l'Ateneu de Nou Barris de Barcelona.
JORDI POUGETSocialÉs una gran persona, sempre es preocupa de les persones.
XIVARRI TASCA SocialPunt de reunió de gent de tot tipus d'estament social, econòmic i d'edat.
ICARIA COOPERATIVA SocialÉs una cooperativa sense ànim de lucre que treballa per tirar endavant projecte socioeducatius en benefici de la ciutat i de les persones. A més l'han creat 4 dones joves.
FUNDACIÓ PERE MATASocialLa Fundació Pere Mata va néixer el 1994 per protegir i assistir a les persones afectades per trastorns mentals, discapacitats o dependents per tal d'aconseguir la seva integració comunitària, millorar la seva rehabilitació i qualitat de vida, així com, el seu benestar individual. L'any 2016 s'han atès 3.954 persones i treballen 471 professionals.
PONT DE SOLIDARITATSocialPont de Solidaritat és un grup de voluntaris que treballa des de fa 20 anys per les necessitats del món, cada any per una causa i país diferent: Haití, Niger, Brasil, Bolívia, Txad i tants més fins arribar a 20. Enguany ajuda a Pro-activa Open Arms.
ESPLAI FEM-NOS AMICS SocialL'esplai fem-nos amics es una entitat la qual promou un acompanyament de l'infant a través d'una acció educativa fomentada en la persona (creixement personal mitjançant respecte, compromís i reflexió), social (tolerància pluralisme i integració), cristiana (treballant la dimensió trascendental i el diàleg personal. Al cap i a la fi, nens feliços que aprenen jugant i divertint-se amb altres companys en les activitats i casals!
ÒMNIUM BAIX CAMPSocialPer anar al davant i convocar les tasques del Referèndum.
COOPERATIVA ECOLÒGICA EL BROTSocialL'any 1979 es va posar en marxa a Reus la primera cooperativa agroecològica de l'Estat espanyol. Tenen un objectiu clar: promoure, a través del consum col·lectiu, l'extensió i consolidació d'una agricultura ecològica en mans dels petits productors i els consumidors organitzats del territori.
ISIDRE FONTSSocialActivista social i cultural, fundador de la llibreria Gaudí, impulsor de l’aplec de Paret Delgada i defensor de les llibertats individuals. Peça clau en els principals esdeveniments socials, culturals i polítics de la postguerra al Baix Camp. L’any 1967 va ser premiat amb l’Englantina d’Or als Jocs Florals de la Llengua Catalana a l’exili i el 1998 va ser proposat per la Conselleria de Cultura com a Creu de Sant Jordi, un reconeixement que va refusar. Als seus 80 anys continua dinamitzant la ciutat organitzant cicles i conferències, o participant en moviment.
PERE BONET (Pere de la Palma)SocialSense la seva implicació, bona part, si no tots, els actes que es fan a La Palma no es podrien fer o no es podrien dur a terme de la mateixa manera; una implicació que va més enllà de les estrictes obligacions laborals.
POLICIA NACIONAL SocialPel reconeixement a la seva professionalitat i la seva labor per garantir els nostres drets, complir i fer complir la llei.
HOSPITAL DE DIA MAS SABATER DE LA FUNDACIÓ ESCLEROSI MÚLTIPLESocialL'Hospital de dia Mas Sabater tracta persones amb malalties neurològiques que cursen amb discapacitat i dany cerebral. Actualment ofereixen tractaments de rehabilitació per a l'Esclerosi Múltiple, l'Esclerosi Lateral Amiotròfica, el Parkinson, Huntington, i moltes més malalties.
CASAL DESPERTAFERROSocialAteneu cultural i social vinculat a moviments polítics de l’Esquerra Independentista. Actualment fa de paraigües de moltes entitats de la ciutat com el Bou de Reus, H2O o l’Hora Violeta.
AMICS DE LA GENT GRANSocialAmics de la gent Gran som una organització de voluntariat, sense afany de lucre, que treballem per millorar la qualitat de vida de les persones grans. La nostra missió és lluitar contra la soletat i la marginació de les persones grans més vulnerables mitjançant l'acció de voluntaris i voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat.
GEPECSocialÉs una associació sense ànim de lucre que, des de fa anys, està treballant per la defensa de la natura, el mediambient i la protecció dels ecosistemes del nostre territori.
ASSOCIACIÓ ASPERCAMPSocialProposo l'Associació Aspercamp, ja que la feina que realitzen amb les persones amb TEA (Asperger) és realment important per la intregració social, inclusió i desmitificació de l'autisme, de totes les persones amb aquest transtorn del neurodesenvolupament i les seves famílies. Treballem dia dia per la millora de la qualitat de vida de les persones amb TEA en l'àmbit familiar, educatiu i laboral. Així doncs crec que és important que des dels Imprescindibles d'aquest any,ens fem visibles per ajudar a donar a conèixer aquest transtorn que avui en dia encara és desconegut i sovint no gaire comprès per la societat.
FUNDACIÓ ESCLEROSI MÚLTIPLE REUSSocialPer la seva tasca solidària per ajudar a totes les persones que pateixen aquesta malaltia.

Cultural

Nom candidatCategoriaJustificació
BANDA SIMFÒNICA DE REUSCultura La banda recentment va anar al concurs mundial fet a Kerkrade, obtenint el 3r lloc, menció d'honor i medalla d'or.
JOAN TÀPIAS CORSCulturalJoan Tàpias Cors, per tot el que fa per la ciutat relacionat amb el món del vermut a Reus gràcies al museu del vermut i les seves visites guiades a gent de fora, entre d'altres...
XAVIER AMORÓSCulturalEl poeta i escriptor reusenc Xavier Amorós ha publicat nombrosos articles i llibres de poesia, literatura i teatre. El cinquè i últim volum, sota el títol 'Els braços del vent' es va publicat a finals d'aquest setembre.
BALL DE DIABLES DE REUSCulturalEl Ball de Diables de Reus està compromès amb la cultura popular catalana. Fomenta i promociona la tradició de la nostra terra a través dels balls de diables i el bestiari festiu. Enguany fa 246 anys del primer cop que es va sortir a Reus.
ORFEÓ REUSENC CulturalAquest 2018, l'Orfeó Reusenc celebra el seu centenari. És una entitat que sempre està al costat de la llengua i la cultura catalana.
CONSORCI DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA DE REUS Cultural El CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura promociona i divulga el català des de 1990. Ofereix cursos de català per a adults, assessorament lingüístic i programes per a empreses i organitzacions.
ISAAC ALBESA Cultural La seva tasca com a gestor del Centre d'Art Cal Massó, és indiscutible.
ELECTROVERMUT DE REUSCultural Per la promoció que fan del vermut de Reus i la cultura musical.
REUS 2017 CAPITAL DE LA CULTURA CATALANACultural Per donar a conèixer la nostra història, tradició, literatura, art, cultura i coneixement de la nostra ciutat.
MANDRILIA ASSOCIACIÓ Cultural Mandrilia Associació és des de fa anys una entitat molt compromesa amb la cultura reusenca, realitzant diversos actes al llarg del temps. Aquest any, dins el marc de Reus Capital de la Cultura Catalana i aprofitant el 80è aniversari del primer bombardeig a Reus, Mandrilia va realitzar "Reus 1937, mirant al cel, foradant la terra". Una gran tasca de difusió sobre uns fets molt desconeguts com van ser els bombardeios a Reus. Recreacions històriques, informació, visites guiades, xerrades sobre educació, band d'ADN i altres, un campament de defensa passiu a la Plaça Mercadal i molt més van formar part d'aquest projecte tan ambiciós de l'entitat cultural reusenca.
BALL DE BASTONS DE CAMBRILSCultural Per la seva longeva tasca de preservació tradicional i cultural des dels inicis del S.XX i com a un dels màxims exponents dels Balls de Bastons del país.
XAVIER ROCA BERROCALCultural Desde ben petit ha col·laborat en moltissims events de Reus, ha estat graller, timbaler, geganter, va formar part dels armats, va ser un dels fundadors del lleó de Reus, actualment continua exercint música (ja sigui a la banda "els estudiants" de St Tomàs de Aquino com a la nostra batucada "Reusamba"). Vull reforçar que dia rere dia treballa amb nosaltres, els adults que comencem amb música 0 i amb canalla disposats a créixer entre la percussió, sempre fa tot el possible per demostrar-nos que tot és possible. I de ben segur, que si esteu llegint aquestes paraules, ja sabeu de qui parlem (no hi ha dia que pugui fer 4 passos seguits quant sortim a passejar per reus). Així que... crec que per una vegada, li hauriem d'agrair tot el que ha fet per la seva ciutat, per la nostra ciutat, REUS!
LA MAR DE JAZZ DE CAMBRILSCultural Entitat dedicada a promocionar gèneres musicals menys comercials a nivell municipal i que ja porten nou anys organitzant un festival exclusivament dedicat al jazz a Cambrils.
SALA SANTA LLÚCIACultural Aquesta històrica entitat arribarà als 700 anys l'any 2018. Els darrers mesos ha iniciat, a més, una notable activitat cultural al seu recinte.
REUS OCULTCultural L'associació Reus Espais Ocults mostra edificis de la ciutat normalment tancats al públic durant dos dies el mes de setembre. Una entitat sense ànim de lucre que mostra els racons més bonics i desconeguts de la ciutat.
AGRUPACIÓ D'ASSOCIACIONS DE SETMANA SANTA, REUSCultural Entitat de llarga trajectòria que manté viu la tradició religiosa-cultural de la Setmana Santa a Reus.

Personalitat

Nom candidatCategoriaJustificació
ADRIÀ PIÑOL PersonalitatL'Adrià és un amant de la meteorologia, des dels 6 anys que està immers en aquest món el qual el torna boig. És responsable de diferents observatoris meteorològics (públics) del Baix Camp, com per exemple l'estació meteorològica de l'Ajuntament de Reus, o de Castellvell del camp, a part del seu observatori d'Almoster el qual n'és particular. Actualment és estudiant de geografia, col.labora diferents mitjans televisius enviant fotos relacionades amb el temps, ha sortit en diferents programes tan de televisió; com el programa divendres de Tv3, o a Catalunya ràdio al programa MeteoMauri, ha participat en diferents jornades i cursos relacionats amb la meteorologia, entre d'altres.
REUS TODAYPersonalitatREUS TODAY és un microblogging reusenc que va néixer a Twitter fa 4 anys. A mesura que han anat passant els mesos, cada vegada més gent s'interessa a seguir aquest petit blog, tant a Twitter com a Instagram, on es parla d'actualitat, esdeveniments, cultura, coses interessants, esport i molt més.
XAVIER PÀMIES SISTARÉ PersonalitatPerquè sempre esta donant suport a tots els esdeveniments de Reus des del Forn Sistaré.
XAVIER FILELLAPersonalitatPer la seva gran tasca al capdavant del Centre de Lectura, i per la seva trajectòria cultural a la ciutat. A mes a mes del seu bon fer i amabilitat en vers tothom.
JOSEP SALCEDA I CASTELLSPersonalitatEscriptor a títol pòstum, per la seva incomptable participació i impuls en associacions de diferents àmbits de Cambrils i el Baix Camp i el seu gran projecte historiogràfic “Estampes cambrilenques” de més de 50 anys.
JOSEP CLARIANAPersonalitatEn Josep és un aficionat de l'audiovisual que ha estat l'encarregat de la producció gràfica de la Coral Sant Miquel de Mont-roig del Camp.
LLUÍS DOMINGOPersonalitatAmant del cinema, ha treballat tota la vida de fotògraf i projeccionista. A més, té un cinema al soterrani de casa seva, amb un projector antic, on fa passis per a grups de persones.

Ensenyament

Nom candidatCategoriaJustificació
ESCOLA I CONSERVATORI DE MÚSICA DE LA DIPUTACIÓ A REUSEnsenyament L’Escola i Conservatori de música de la Diputació a Reus és actualment el centre de formació musical de qualitat de referència de la Ciutat de Reus.
ESCOLA TALLER PERE MATAEnsenyament Aquesta entitat acull i dóna feina al voltant de 250 persones discapacitades que, d’altra manera, es veurien excloses del mercat laboral.
M. CARME BLASIEnsenyament Ha dedicat quasi tota la seva activitat laboral a la dinamització de projectes des dels Serveis Educatius de Reus i el Baix Camp i, enguany, es jubila.
AGRUPAMENT ESCOLTA LA MULASSA Ensenyament L'AE La Mulassa és una entitat de lleure de la nostra ciutat, que intenta transformar la societat mitjançant l'educació en valors, fent sortides i projectes. A més aquest any celebren el seu 40è aniversari.
AGRUPAMENT ESCOLTA GENT DE MAR DE CAMBRILSEnsenyament Per la seva incessant tasca d’autogestió dels nens, assolint que prenguin iniciatives en la societat a mesura que es fan grans, garantint el futur associacionista del Baix Camp.
ESCOLA DE DANSA I ARTS ESCÈNIQUES ARTIS Ensenyament Primera escola de dansa a Reus fundada l'any 1947, pionera en pràcticament totes les especialitats de dansa que s'imparteixen actualment a la ciutat. Actualment compta amb 24 professors especialistes en cada modalitat.

Esport

Nom candidatCategoriaJustificació
JÚLIA AMADO ESCOTÉEsportEl passat 2016 va ser campiona territorial de patinatge artístic en modalitat lliure i en figures obligatòries categoria aleví. Cinquena en estil lliure i quarta en figures obligatòries al campionat de Catalunya, i quarta en lliure i cinquena en figures obligatòries al campionat d’Espanya. Va ser l’única representant de la territorial de Tarragona al campionat d’Espanya. També forma part de la selecció Catalana - Espanyola pel 2017. Ha estat una de les patinadores amb millors resultats a nivell individual de Reus i la més jove, amb tan sols 11 anys.
REUS DEPORTIUEsportIncentiva als nens i nenes a fer esport
CTT GANXETS DE REUSEsportPer la seva obra social amb la ciutat de Reus.
REUS TRAIL SOLIDARIEsportReus Trail Solidari porta des del 2011 representant Reus a la Trailwalker d’Oxfam Intermon, un doble repte esportiu i solidari on es recapten fons per a l’ONG.
CLUB FUTBOL SALA MARE MOLAS REUSEsportPer tota la gran trajectòria del club des del 2010 aconseguint quatre ascensos consecutius i ara amb el primer equip a tercera nacional i amb molts èxits en els equips de la base, que no para de crèixer com a únic club i única escola de futbol sala de la nostra ciutat.
CENTRE EXCURSIONISTA L'ARENYEsportUna entitat dedicada a l'excursionsime i el senderisme que manté l'activitat a nivell municipal i s'esforça a descobrir indrets menys coneguts al Baix Camp.
CLUB D'HANDBOL DE CAMBRILSEsportDesprés de dos ascensos seguits el club handbol està sent un dels referents amateurs d'aquest esport a nivell català
CLUB ESPORTIU SANTES CREUSEsportAquest 2017, l'entitat esportiva celebra els 50 anys i ho fa mantenint una clara aposta per l'activitat formativa.
ARIADNA SÁNCHEZEsportLa reusenca Ariadna Sánchez ha fet història aquest any després de conquerir diversos tornejos de pàdel, el més destacat, el World Pàdel Tour a l'abril d'aquest any.
CN REUS PLOMSEsportEntitat que celebra el seu centenari l'any 2018 i que ha rebut la Creu de Sant Jordi el 2017. Compromesa sempre amb Reus i amb el foment de l'esport a la nostra ciutat. Lidera conjuntament amb el CB La Salle Reus el projecte de bàsquet base de referència a Reus i un dels més sòlids a nivell tant del Camp de Tarragona com català.

Baix Camp

Nom candidatCategoriaJustificació
ASSOCIACIÓ DE DONES “LA DÀLIA” DE MASPUJOLSBaix CampL’ASSOCIACIÓ DE DONES “LA DÀLIA” DE MASPUJOLS és un espai dinamitzador de la vida de la dona en el món rural. Poc a poc i amb el temps, ens hem anat reinventant fins a convertint-nos també en un motor d’activitats, de formació i un punt de trobada referent a MASPUJOLS, i mirall per a dones de totes les edats i per a altres associacions de dones del Baix Camp. Som compromís, dedicació, formació, participació i constància cap al nostre petit municipi. Oferim el nostre temps, la il·lusió, l’empenta, la sensibilitat i el dinamisme a causes socials que afecten a altres dones i les seves famílies. Una trajectòria de 18 anys al servei del nostre municipi, com a motor de social de la vida associativa de les dones ens avalen, i ara també som virtualment presents en totes les xarxes socials per apropar-nos a dones de totes les edats (http://daliademaspujols.blogspot.com.es/).L’imprescindible és seguir treballant des de les Associacions de Dones en els entorns que permetin unir i interaccionar a totes les dones.
GRUP BARRACAIRE DE MONT-ROIGBaix CampLes barraques de Mont-roig del Camp tenen una notable diversitat d’estils i formes. Se n’han catalogat 134 en prou bon estat de conservació i algunes són monumentals. Aquest paisatge agrícol es manté gràcies a un grup de persones es dediquen al seu manteniment i recuperació.
ASSOCIACIÓ PRATDIP LLEGENDARIBaix CampAquesta associació fa reviure una de les èpoques més fosques i tenebroses de Pratdip. Combina la literatura, el teatre, la cultura popular i l'artesania, amb la màgia, les tradicions, la por i el misteri a través d'una de les llegendes fantàstiques més fascinants de Catalunya.
LA TECA TEATRE DE CAMBRILSBaix CampLa companyia la Teca Teatre porta damunt dels escenaris des de 1966. Busquen una forma d'expressar-se i arribar al públic a través de textos incisius i divertits.
ASSOCIACIÓ MILUBIS DE MASPUJOLS Baix CampL'associació Joves Milubis de Maspujols és un col·lectiu de més d'una setantena de joves d'entre 16 u 35 anys que uneixen els seus esforços per mantenir viu el poble. El seu objectiu principal és participar en la vida social i cultural de Maspujols.
ASSOCIACIÓ TRENCADÍS DE RIUDOMS Baix CampAquesta associació compta amb persones que tenen diversos tipus de discapacitats, de diferents edats però amb un mateix objectiu: fer tasques de sensibilització social i activitats lúdiques i integradores per normalitzar la seva situació. Actualment té més de 120 socis.
CENTRE MIRÓ DE MONT-ROIG Baix CampEl Centre Miró és un lloc d'interpretació de Joan Miró en relació amb Mont-roig, tan sobre el pintor com de la seva obra. Des del 2004, el “Centre Miró” ofereix la possibilitat de poder veure, encara que sigui en reproduccions facsímils, el conjunt de l'obra de Miró de Mont-roig i que està escampada per museus d'arreu del món.
CENTRE EXCURSIONISTA DE MASPUJOLSBaix CampEl Centre Excursionista es va crear el 1972. Durant la seva història ha organitzat multitud d’actes i sortides relacionades amb la muntanya on hi han participat gran part de la gent de Maspujols. Actualment en Centre compta amb més de 90 socis/es que disposen d’un local social, material i bibliogràfica per preparar les seves sortides i activitats.
COLLA GEGANTERA TOTA L’ENDENGA DE CAMBRILSBaix CampLa Colla participa molt activament en la vida cultural i festiva del poble de Cambrils. La seva iniciativa més popular i que aplega més gent és La nit del Foc i cada dos anys organitzen la Trobada de Gegants de Cambrils.
ATENEU DUESAIGÜESBaix CampFundat al 1930, 230 socis, actvitats culturals, bar, cinema, teatre, escacs, imprescindible per un poble de només 220 habitants, en plena activitat.
AGRUPAMENT ESCOLTA I GUIA GENT DE MAR DE CAMBRILSBaix CampPer la seva trajectòria en l’educació en valors dels joves cambrilencs i, especialment, per les accions socials que han dut a terme els nois i noies aquest any per arribar a les famílies que més ho necessiten del municipi.
EL CAVALL DELS NEBOT DE RIUDOMSBaix CampUn nou element festiu que, per les seves mides, el converteixen en el mes gran de Catalunya.
REVISTA CAMBRILSBaix CampPer la constant tasca informativa de proximitat a la ciutadania i com a plataforma d’expressió plural i diversa durant dècades al Baix Camp.
JOSEP MARIA PANICELLO HERNÀNDEZBaix CampPer la seva contribució i impuls associacionista durant més de 40 anys per tot el Baix Camp, com la Unió de Botiguers o la Revista Cambrils, i treballar constantment per l’articulació social des de dins.
CENTRE D'ESTUDIS MONT-ROGENCSBaix CampÉs una entitat dedicada a la difusió de la cultura a nivell municipal, tan de tradicions, personalitats com coneixements universals en general.
CASAL POPULAR DE CAMBRILSBaix CampAmb un objectiu de cohesió social a nivell muncipal, aquesta entitat obre la població de Cambrils al món amb xerrades i jornades sobre temàtiques d'abast internacional.
NIT D'ARTISTES DE CAMBRILSBaix CampAquesta entitat destaca per estar al capdavant de diverses activitats socials i culturals d'obligatòria celebració a Cambrils, com son la Nit d'Artistes i (fins ara) el Carnaval.
ESCOLA D'HOSTELERIA DE CAMBRILSBaix CampL'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils és un centre docent arrelat al seu entorn i context cultural, centrat en l'alumne i obert a la col·lectivitat que porta formant professionals des de l'any 1983.
PESSEBRE VIVENT DELS ESTELS (ASSOCIACIÓ MASIA DE CASTELLÓ-VANDELLÒS) Baix CampEs recupera el poble de Castelló i es reconverteix en un pessebre vivent magnífic en què pren cos la vida que s'hi duia a terme a través dels espais i les feines. El visitant recorre els carrers de Castelló com si d’un viatge en el temps es tractés, les sensacions omplen tots els sentits ja que recorden escenes i vivències històriques que ens arriben fins al cor.

Imprescindibles 2016


Imprescindibles 2015

 

 

Volver a arriba