Tel. 977.300.509 Fax: 977.774.329 | Mail info@elsimprescindibles-canalreustv.cat

Carrutxa

Descripció

El Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria “Carrutxa” ha estat reconegut aquest any amb el Premi Nacional de Cultura que entrega el Consell Nacional de la Cultura i les Arts de la Generalitat de Catalunya.

Carrutxa ha obtingut aquest guardó pel seu treball de recerca i divulgació en l’àmbit del patrimoni immaterial de les comarques de la Catalunya Nova i, principalment, del Baix Camp i el Priorat. L’entitat va néixer l’any 1980 com a col·lectiu de treball i ha centrat els seus esforços en la recerca i difusió del patrimoni etnològic i la memòria històrica.

A més, també treballa per dinamitzar la vida cultural i associativa de Reus organitzant tot tipus d’activitats; l’últim exemple és la recuperació de la Festa Major d’Hivern. Per definició són una associació que vol ser complement i “crossa” d’altres col·lectius que necessitin documentació i informació per poder crer o recuperar activitats o tradicions. Centenars de publicacions avalen el seu treball com a investigadors i exploradors d’una cultura que moltes vegades només sobreviu gràcies als llibres.

Volver a arriba