El Patronat del Misteri de la Selva més viu que mai amb 36 anys d’històra.

36 anys semblen pocs però quan es tracta d’una entitat cultural centrada en un sol esdeveniment, on hi participen un centenar de selvatans  i que la materia bàsica amb la que es treballa és el llatí, la religió i la música clàssica, no ho són tant. Aquest patronat que ha anat variant al llarg dels anys, ha sabut mantenir viu aquest bé cultural, amb un poble entregat edició rere edició. L’esglèsia de Sant Andreu és des dels seus inicis, l’any 1980 es fa la primera representació, l’escenari que acull el drama assumpcionista.

El misteri és una joia del teatre medieval, destaca per ser el drama dedicat a la Mare de Déu més antic d’Europa escrit en una llengua romànica, data del segle XIV i tracat de l’Assumpció de Santa Maria. Aquest llegat que tan bé saben escenificar i difondre els integrants del Patronat, és d’una importància més que rellevant a nivell teatrel, musical i religiós. Un any més, doncs, el Patronat seguirà conservant i transformant aquesta representació en el buc insígnia cultural de La Selva del Camp.

Serà el Patronat del Misteri de la Selva l’Imprescindible de l’any? Descobreix més sobre ella fent clic aquí.