Meteoprades, amor i passió pel clima i el paisatge

20 estacions meteorològiques i 17 càmeres web al llarg i ample de la Serra de Prades confirmen que aquí hi ha amor profund per l’ecosistema de Prades. Amb només 6 anys, Meteoprades ha aconseguit ficar-se a la butxaca la gent dels pobles de Prades, a base de treball, constància i credibilitat. A través del seu web es poden observar a temps real les càmeres i les dades que van aportant les diferents estacions meteorològiques. Format per un equip d’aficionats al clima, els va ser imprescindible l’ajuda dels Bombers de Prades que ràpidament els hi van sonar suport. I es que col·lectius com el de bombers, pagesos o mitjans els és de molta ajuda les dades que proporciona Meteoprades per preveure i calcular possibles actuacions.

“Al principi no pensavem que la informació fos d’interés general, però ens equivocávem, tots els habitants de la zona hi estan interessats a l’igual que aquells que viuen fora i estranyen el territori.” Que ajuntaments com el de Capafonts finançïín la seva pròpia estació o rebre missatges de turistes preguntant pel temps que hi farà, són alguns dels exemples que reben a diri i que els demostra que allò que va començar com una xarxa d’estacions entre amics s’ha transformat en un verdader mitjà de divulgació i promoció de la zona.

Serà Meteoprades l’Imprescindible de l’any? Descobreix més sobre ella fent clic aquí.