Neus Segrià, tot una vida dedicada a la ceràmica

Amb 85 anys no imagina un dia sense tocar l’humitat del fang i deixar-se sorprendre per les combinacions de color que fa el forn. La seva vida ha sigut una vida dedicada a l’art de la ceràmica i a difondre el nom de Reus a través de les seves pobres. San Francisco, Buenos Aires o París han sigut algunes de les ciutats que han pogut gaudir de les seves peces, valorades arreu com a treballs de precisió, tècnica depurada i colors genuïns.

Aquesta reusenca enamorada de la seva ciutat, inicia els estudis de ceràmica a Barcelona, destacant per la seva constància davant del torn i aprenent rapidament que el valor més important de la ceràmica és l’excel·lència. “He trencat moltes peces que, una vegada sortides del forn, no eren com les havia imaginat” confessa la Neus amb el martell a la mà. El seu talent per la ceràmica artística l’ha fet una justa candidata a l’Imprescindible de l’any però també un caràcter afable i transparent amb tothom que la coneix l’han portat a ser una de les persones més estimades de Reus.

Serà la Neus Segrià l’Imprescindible de l’any? Descobreix més sobre ella fent clic aquí.