Club Esportiu Alba, on les medalles no són el principal

El Club Esportiu Alba ja fa més de 30 anys que lluita per dignificar l’esport i fer accessible tant l’exercici físic com les instal·lacions esportives al col·lectiu de discapacitats del Baix Camp. Actualment el formen un conjunt de 26 esportistes que practiquen i competeixen en la seva categoria diferents esports com el bàsquet, la natació o l’atletisme. L’equip de monitors i personal que hi ha darrere ho fan de forma altruista assegurant que no hi ha millor recompensa que gaudir dels seus progressos i aprendre infinitat de valors al seu costat.

Com tots els clubs esportius formats per noies i nois amb capacitats especials, el que preval i sobresurt són els valors que mostren davant el que hauria de ser una competició per quedar el primer. “Per ells és més important que els companys arribin a la meta i celebrar tots els èxits, per insignificants que siguin,” ens assegurava la Laia, una de les monitores del Club. El Club Esportiu Alba ha sigut, per segona vegada, un dels equips amfitrions dels últims Special Olympics celebrats el passat mes de novembre a Reus, recollint desenes de medalles i sent per uns dies el centre d’atenció de la ciutat i els mitjans. I es que guanyar en autoestima, sentir-se valorats i reconeguts o gaudir d’una experiència tant propera a uns Jocs Olímpics, és la millor medalla per aquests campions!

Serà el Club Esportiu Alba l’Imprescindible de l’any? Descobreix més sobre ells fent clic aquí.