Àngels Ollé, un any de celebracions i reconeixements

Els noms d’Àngels Ollé i Escola Mowgly no s’entenen per separat. Aquesta pedagoga, escriptora i dona de fortes conviccions en va ser la fundadora juntament amb una colla de pares que es negaven a inculcar als seus fills una educació retrògrada i sexista com era la de l’època franquista. Un pas valent cap a un sistema que s’avançava als temps, fent del català la llengua vehicular i evitant la separació per sexes.

Aquesta revolució educativa en temps de repressió a més de firmar mig centenar de llibres per a infants, la transformen en una peça imprescindible, no solament de la ciutat de Reus i les seves contrades, sinó del sistema educatiu que avui es practica a les escoles. Sens dubte l’any 2016 quedarà en la memòria de l’Àngels com l’any dels reconeixements, ja que enguany també es celebren els 50 anys de la fundació de l’Escola Mowgly.

Serà l’Àngels Ollé l’Imprescindible de l’any? Descobreix més sobre ella fent clic aquí.