Tel. 977.300.509 Fax: 977.774.329 | Mail info@elsimprescindibles-canalreustv.cat

CANDIDATURES 2018

 

Fes-nos arribar el teu candidat als  Imprescindibles del 2018!

 

Fins al 15 de novembre pots proposar les candidatures

En aquesta fase ens podeu fer arribar les candidatures d’aquelles persones, entitats o projectes que creieu que mereixerien ser Imprescindibles de l’any. De totes les candidatures rebudes en sortiran els 10 Imprescindibles del 2018, seleccionats per un grup de personalitats i entitats representatives de la ciutat i del Baix Camp

  • A partir 15 d’octubre: recollida de candidatures
  • Novembre: selecció dels 10 Imprescindibles
  • Desembre: votacions
  • Gener de 2019: Gala dels Imprescindibles
  • PROPOSA EL TEU CANDIDAT

Les candidatures les poden proposar qualsevol particular o entitat. Simplement cal que complimenteu el formulari que trobareu a continuació
Es poden proposar com a candidatures qualsevol persona o entitat que considereu oportú. Cal que justifiqueu la proposta a l’espai del formulari destinat a tal efecte.

No poden ser proposats persones o entitats que ja hagin estat escollides entre els 10 Imprescindibles de l’any a edicions anteriors (els trobareu al final d’aquesta pàgina)

En la fase de presentació de candidatures només cal que els candidats es facin arribar una vegada. Si el candidat que voleu presentar ja apareix a la llista de Candidatures 2018 no és necessari que el torneu a enviar 

Imprescindible: persona o entitat que, dia rere dia, fa tirar endavant la ciutat i la comarca.

Nom persona / entitat que presenta la candidatura: (obligatori)

Email persona / entitat que presenta la candidatura: (obligatori)

Candidat a Imprescindible:

Categoria:

Text justificació candidatura proposada:

Accepto expressament les condicions de política de privacitat detallades en aquest enllaç

 Accepto rebre comunicacions de Canal Reus

Candidatures presentades 2018

Nom candidatCategoriaJustificació
ISIDRE FONTSSocialActivista social i cultural, fundador de la llibreria Gaudí, impulsor de l’aplec de Paret Delgada i defensor de les llibertats individuals. Peça clau en els principals esdeveniments socials, culturals i polítics de la postguerra al Baix Camp. L’any 1967 va ser premiat amb l’Englantina d’Or als Jocs Florals de la Llengua Catalana a l’exili i el 1998 va ser proposat per la Conselleria de Cultura com a Creu de Sant Jordi, un reconeixement que va refusar. Als seus 80 anys continua dinamitzant la ciutat organitzant cicles i conferències, o participant en moviment.
REUS TODAYSocialReus Today és un blog d'actualitat que, des de fa 5 anys, informar de tot allò que passa a casa nostra mitjançant les xarxes socials. Actualment el blog reusenc té més de 3.200 seguidors a twitter i més de 1.100 a Instagram i aquestes xifres no paren de créixer. Al ser una feina voluntària que dedica molt de temps, es vol presentar aquesta candidatura per agrair al responsable d'aquest blog, la feina feta d'informar de tots els temes de la ciutat com l'actualitat, l'esport o la cultura.
AGRUPAMENT ESCOLTA I GUIA MONTSANT CIM SocialL'Agrupament Escolta i Guia Montsant Cim celebra 60 anys.
JOSEP LLUÍS RIUSSocialPer la seva implicació en el món de Reus amb els seus 25 anys de vinculació amb la festa major i per haver impulsat un nou element festiu, el Lleó Petit.
FRANCESC TORRES - PASTISSERIA MARE MOLAS SocialPel seu esforç, lluita, creativitat en la creació de dolços. Per ser reconeguda la seva “galeta de la rosa de Reus”, “mousse del vi”, etc. El febrer del 2019, possiblement tancarà per jubilació i seria un detall que rebin aquest reconeixement. També ha estat reconegut i premiat pel molt honorable expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol; i és record Guiness de la barra de xocolata més llarga del món.
FUNDACIÓ PERE MATASocialLa Fundació Pere Mata va néixer el 1994 per protegir i assistir a les persones afectades per trastorns mentals, discapacitats o dependents per tal d'aconseguir la seva integració comunitària, millorar la seva rehabilitació i qualitat de vida, així com, el seu benestar individual. L'any 2016 s'han atès 3.954 persones i treballen 471 professionals.
COOPERATIVA ECOLÒGICA EL BROTSocialL'any 1979 es va posar en marxa a Reus la primera cooperativa agroecològica de l'Estat espanyol. Tenen un objectiu clar: promoure, a través del consum col·lectiu, l'extensió i consolidació d'una agricultura ecològica en mans dels petits productors i els consumidors organitzats del territori.
PERE BONET (Pere de la Palma)SocialSense la seva implicació, bona part, si no tots, els actes que es fan a La Palma no es podrien fer o no es podrien dur a terme de la mateixa manera; una implicació que va més enllà de les estrictes obligacions laborals.
AMICS DE LA GENT GRANSocialAmics de la gent Gran som una organització de voluntariat, sense afany de lucre, que treballem per millorar la qualitat de vida de les persones grans. La nostra missió és lluitar contra la soletat i la marginació de les persones grans més vulnerables mitjançant l'acció de voluntaris i voluntàries que les acompanyen i la sensibilització de la societat.
BANC DELS ALIMENTS COMARQUES DE TARRAGONASocialPer la tasca que realitzen dia a dia ajudant a més de 25.000 persones de la nostra demarcació.
ICARIA COOPERATIVASocialÉs una cooperativa sense ànim de lucre que treballa per tirar endavant projecte socioeducatius en benefici de la ciutat i de les persones. A més l'han creat 4 dones joves.
PONT DE SOLIDARITATSocialPont de Solidaritat és un grup de voluntaris que treballa des de fa més 20 anys per les necessitats del món, cada any per una causa i país diferent: Haití, Niger, Brasil, Bolívia, Txad i tants més fins arribar a 20. Enguany ajuda a Pro-activa Open Arms.
GEPECSocialÉs una associació sense ànim de lucre que, des de fa anys, està treballant per la defensa de la natura, el mediambient i la protecció dels ecosistemes del nostre territori.
ASSOCIACIÓ ASPERCAMPSocialProposo l'Associació Aspercamp, ja que la feina que realitzen amb les persones amb TEA (Asperger) és realment important per la intregració social, inclusió i desmitificació de l'autisme, de totes les persones amb aquest transtorn del neurodesenvolupament i les seves famílies. Treballem dia dia per la millora de la qualitat de vida de les persones amb TEA en l'àmbit familiar, educatiu i laboral. Així doncs crec que és important que des dels Imprescindibles d'aquest any,ens fem visibles per ajudar a donar a conèixer aquest transtorn que avui en dia encara és desconegut i sovint no gaire comprès per la societat.
AVIS I ÀVIES PER LLIBERTATSocialPerquè els Avis i Àvies de Reus s‘impliquen pels drets democràtics de llibertat.
ASSOCIACIÓ PROGRAMES EDUCATIUS OPEN EUROPESocialAssociació sense ànim de lucre que treballa amb voluntariat de joves per fer que participin tant en la vida social de Reus, com en programes de la Unió Europea viatjant i fent trobades a diferents països amb altres joves. Durant aquestes trobades, a banda de practicar idiomes amb immersió de 24 hores al dia, els joves fan amics i coneixen diferents cultures a l’hora que ells donen a conèixer als altres la nostra ciutat i la cultura catalana. Tot això finançat per fons de la UE. Amb una de les grans carrosses al carnaval de Reus i organitzant sortides i activitats lúdic-esportives, els joves participen activament en la vida de la ciutat. Amb convenis i acords amb diferents Ajuntaments (mobilitat internacional de joves a l’oficina de La Palma, etc), els joves de la ciutat i, amb especial atenció als de famílies amb baixos recursos, ofereixen informació per tot tipus de mobilitats i propostes que la UE té per ells (Voluntariat, Cos de solidaritat europea, Au-pair, intercanvis, estudis treball, etc…). També ofereix xerrades gratuïtes i assessorament a totes els centres educatius i entitats que ho demanin sobre participació en projectes europeus. Els joves que hi hem participat som els qui organitzem aquestes xerrades. La seu central de l’Associació es a Reus i te oficina a Brusel·les. Aquesta entitat s’ha convertit en un referent europeu per la gran quantitat de joves que hi participen i ha aconseguit portar a Reus l’únic punt de la província de la xarxa europea EURODESK.
DOWN TARRAGONASocialFan una gran feina per tal d'afavorir la millora de la qualitat de vida de les persones amb sídrome de Down, ajuden també a les seves families i a tot l'entorn social, cultural educatiu i empreses.
VOLUNTARIS REUS REFUGISocialDes de fa dos anys i mig, creant consciència i defensant els drets i les llibertats de les persones refugiades, amb més d'una quinzena d'actes i col.laboracions.

Nom candidatCategoriaJustificació
MANDRILIA ASSOCIACIÓCulturalMandrilia Associació és des de fa anys una entitat molt compromesa amb la cultura reusenca, realitzant diversos actes al llarg del temps. Aquest any, dins el marc de Reus Capital de la Cultura Catalana i aprofitant el 80è aniversari del primer bombardeig a Reus, Mandrilia va realitzar "Reus 1937, mirant al cel, foradant la terra". Una gran tasca de difusió sobre uns fets molt desconeguts com van ser els bombardeios a Reus. Recreacions històriques, informació, visites guiades, xerrades sobre educació, band d'ADN i altres, un campament de defensa passiu a la Plaça Mercadal i molt més van formar part d'aquest projecte tan ambiciós de l'entitat cultural reusenca.
REUS OCULTCulturalL'associació Reus Espais Ocults mostra edificis de la ciutat normalment tancats al públic durant dos dies el mes de setembre. Una entitat sense ànim de lucre que mostra els racons més bonics i desconeguts de la ciutat.
COLLA GEGANTERA DELS ALEGRECulturalLa Colla Gegantera dels Alegre neix l'any 2008 d'un projecte familiar, i des de llavors ha anat creixent, portant la cultura popular arreu de la ciutat i del territori català. Enguany celebrem el desè aniversari, i fruït d'aquest, hem presentat en societat una nova geganta a la ciutat, la Geganta Arlet. Som una entitat petita, però amb el pas dels anys ens hem fet una mica més grans i el nostre objectiu principal és fomentar la amistat, potenciar la companyonia, la cultura tradicional i tot el que l'envolta. Prioritzem els valors que comporten compartir les estones de lleure i fomentem que noies i nois adolescents de diferents edats comparteixin uns objectius comuns, sans, i aprenguin a tenir unes responsabilitats davant d'un element festiu i dels companys.
ASSOCIACIÓ REUSAMBACulturalPer la seva participació i implicació en les activitats de canal reus apart de portar ritme als carrers de reus i organitzar les batalles de batucades.
REUSENQUES DE LLETRES CulturalReusenques de lletres és una entitat formada per dones amants i especialistes de la lectura i humanitats. Realitzen una gran tasca social de donar a conèixer i donar veu a les dones escriptores. A la ciutat de Reus han realitzat una gran tasca amb el llibre 14 vermuts que ha estat desencadenant d’una ruta del vermut a la ciutat.
ESBART SANTA LLÚCIACulturalPer la feina que es fa cada dissabte i pels dies que es balla. Per tirar endavant la cultura de la dansa tradicional Catalana i el Ball de Bastons.
GEGANT CARRASCLET CulturalEl gegant Carrasclet no pertany a l'Ajuntament de Reus, és una entitat privada i un dels gegants més reclamats per tota la població. Representa el guerriller Pere Joan Barceló i Anguera, militar partidari de la casa d'Àustria durant la guerra de successió espanyola, al costat de l'arxiduc Carles, que va lluitar per recuperar les institucions catalanes derrogades des de el decret de Nova planta.
XAVIER AMORÓSCultural El poeta i escriptor reusenc Xavier Amorós ha publicat nombrosos articles i llibres de poesia, literatura i teatre.
BALL DE DIABLES DE REUSCulturalEl Ball de Diables de Reus està compromès amb la cultura popular catalana. Fomenta i promociona la tradició de la nostra terra a través dels balls de diables i el bestiari festiu. Enguany fa 247 anys del primer cop que es va sortir a Reus.
CONSORCI DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA DE REUSCulturalEl CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura promociona i divulga el català des de 1990. Ofereix cursos de català per a adults, assessorament lingüístic i programes per a empreses i organitzacions.
SALA SANTA LLÚCIACulturalAquesta històrica entitat ha arribat als 700 anys. Els darrers mesos ha iniciat, a més, una notable activitat cultural al seu recinte.
JORDI ROMERO GESALÍCulturalPer ser l'il·lustrador del llibre "Fot-li que és de Reus"
JULIÁN MARINCulturalConsidero que és un cantante joven de Reus que debería estar nominado, su música anima a cualquiera a bailar , además en 2016 lanzó su single benéfico contra el cáncer , me parece digno de nombrar y nominar y ganar.
Nit del Claqué de Reus CulturalLa Nit del Claqué ha celebrat aquest any el seu 30 aniversari, sent el festival de claqué més antic del món. Reus té una cultura de claqué molt més viva que altres ciutats, i es mereix que es reconegui.

Nom candidatCategoriaJustificació
ESCOLA I CONSERVATORI DE MÚSICA D ELA DIPUTACIÓ A REUSEnsenyament L’Escola i Conservatori de música de la Diputació a Reus és actualment el centre de formació musical de qualitat de referència de la Ciutat de Reus. Actualment compta amb més de 400 alumnes provinents de tota la comarca i el Tarragonès. Els 36 professors que hi treballen imparteixen més de 19 especialitats instrumentals, fet que fa que sigui l’únic centre a tota la província que ofereixi tot aquest ventall. El nostre centre, amb més de 24 anys d’experiència, ha nodrit de grans músics la ciutat de Reus, algunes de les formacions locals són plenes dels nostres alumnes o exalumnes, donant aquest punt de qualitat rebuda al conservatori allà on van. El centre està compromès cada dia més amb el territori i en especial amb la ciutat de Reus, són nombroses les col·laboracions amb entitats locals, escoles, instituts... on la música és l’eix principal.
MAS CARANDELL Ensenyament Mas Carandell és un instrument municipal creat l’any 1988 en matèria de formació i ocupació posat al servei de la ciutadania i progressivament al de les empreses. Una iniciativa pionera en el seu àmbit d’actuació i també estratègica a nivell de ciutat. Després de 30 anys de trajectòria, té la missió de catalitzar oportunitats per a un desenvolupament local integral i intel·ligent en l'àmbit de la formació professionalitzadora i l'ocupació a Reus i al territori.
MARÍA LOZANO Ensenyament La María Lozano, treballa des de fa 10 anys com a docent. Sempre diu que no ens eduquen en les relacions afectives i sexuals i que per això es pateix tant en l’amor. Amb motiu d’això va crear un projecte a les xarxes socials que es diu “Fluir en el Amor” i a través de vídeos, escrits, frases... intenta ensenyar a les persones a estimar i ser més feliç en l’amor.
ESCOLA MONTSANTEnsenyament Per ser una escola amb més de 50 anys de trajectòria. El curs 2017- 2018 va celebrar els 50 anys d'educació d'infants a Reus. Una escola catalana que sempre ha promocionat la relació entre les persones i que, encara que soni a tòpic, segueix treballant per la democràcia i perquè l'alumnat sigui crític amb tot el que passa. Enguany, amb la seva celebració, entre les activitats destacades hi va haver la creació de la Geganta Montsant i del conte "L'Alzina, el roquer i l'aglà de l'Escola Montsant", elements que ens ajuden a arrelar una mica més en les bases culturals del nostre país.
ESCOLA TALLER PERE MATAEnsenyament Aquesta entitat acull i dóna feina al voltant de 250 persones discapacitades que, d’altra manera, es veurien excloses del mercat laboral.
ESCOLA PUIGCERVER Ensenyament Aquest any celebren 50 anys.
CORAL ALBERICHOREnsenyament Més de 10 anys de trajectòria musical al servei dels infants, les famílies, l'escola i la ciutat.
INS BAIX CAMPEnsenyament L'Institut Baix Camp és el primer centre educatiu públic de Catalunya i de l'estat espanyol que ha estat reconegut amb la certificació d'excel·lència de la Fundació Europea per la Gestió de la Qualitat (EFQM +400punts). Aquesta avaluació externa (en què van participar equip directiu, professorat, PAS, alumnat, famílies i empreses) ha analitzat el lideratge, l'estratègia, les aliances i recursos, les persones i el que és més important: tot el procés d'ensenyament/aprenentatge i tots els resultats que se'n deriven. Els apartats més ben valorats i millor puntuats són els d'Ensenyament/aprenentatge i els resultats obtinguts amb alumnat, famílies i empreses. El centre té una vinculació històrica amb la ciutat, ja que des de l'any 1929 (Antiga Escola del Treball de Reus) està implicat en l'aprenentatge de l'alumnat de la ciutat i rodalia. Actualment un equip de més de 150 professionals (professorat i pas) treballen conjuntament per oferir la millor formació als més de 1600 estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mig i Grau Superior.

Nom candidatCategoriaJustificació
ARIADNA SÁNCHEZEsportLa reusenca Ariadna Sánchez ha fet història aquest any després de conquerir diversos tornejos de pàdel, el més destacat, el World Pàdel Tour a l'abril d'aquest any.
CN REUS PLOMSEsportEntitat que celebra el seu centenari l'any 2018 i que ha rebut la Creu de Sant Jordi el 2017. Compromesa sempre amb Reus i amb el foment de l'esport a la nostra ciutat. Lidera conjuntament amb el CB La Salle Reus el projecte de bàsquet base de referència a Reus i un dels més sòlids a nivell tant del Camp de Tarragona com català.
FRONT REUSENC Esport 30 anys seguint i animant el Reus Deportiu.
CLUB VOLEI REUS Esport Pel president del Voleiclub Reus i per la seva dedicació desinteressada. De fer un club de volei que no existia. Perquè cada dia augmenten els jugadors i jugadores de totes les edats.
ERIKA MOLINA ARANDAEsport Per la seva feina com a presidenta del club Esportiu Mas Iglesias de Reus, per tot el que ha aconseguit per a aquest club. Per haver estat guardonada pel comitè d'àrbitres de la federació catalana de futbol. Per ser l'única dona presidenta d'un club de futbol a Reus.
D'IDANSAEsport És el 3er curs que s’ha obert i s’ha instal·lat a Reus un nou centre de dansa. Les dificultats que hi han avui en dia per mantenir un negoci són moltes en aquests temps. Però el fet de crear un centre on ballen petits i grans, fa que la música i el ballet no tingui límits a cap edat i per a cap persona.
CENTRE EXCURSIONISTA L'ARENYEsport Una entitat dedicada a l'excursionsime i el senderisme que manté l'activitat a nivell municipal i s'esforça a descobrir indrets menys coneguts al Baix Camp.
REUS TRAIL SOLIDARIEsport Reus Trail Solidari porta des del 2011 representant Reus a la Trailwalker d’Oxfam Intermon, un doble repte esportiu i solidari on es recapten fons per a l’ONG.
GRUP XOU JUVENIL PATINATGE REUS DEPORTIUEsport El Grup Xou juvenil és el vigent Campió d’Europa de Patinatge per 2n consecutiu. Cal donar suport a l’esport base, i encara més a l’esport minoritari i al que té a la dona com a màxim protagonista.

Nom candidatCategoriaJustificació
ASSOCIACIÓ PRATDIP LLEGENDARIBaix CampAquesta associació fa reviure una de les èpoques més fosques i tenebroses de Pratdip. Combina la literatura, el teatre, la cultura popular i l'artesania, amb la màgia, les tradicions, la por i el misteri a través d'una de les llegendes fantàstiques més fascinants de Catalunya.
ESCOLA D'HOSTELERIA DE CAMBRILSBaix CampL'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils és un centre docent arrelat al seu entorn i context cultural, centrat en l'alumne i obert a la col·lectivitat que porta formant professionals des de l'any 1983.
CENTRE MIRÓ DE MONT-ROIGBaix CampEl Centre Miró és un lloc d'interpretació de Joan Miró en relació amb Mont-roig, tan sobre el pintor com de la seva obra. Des del 2004, el “Centre Miró” ofereix la possibilitat de poder veure, encara que sigui en reproduccions facsímils, el conjunt de l'obra de Miró de Mont-roig i que està escampada per museus d'arreu del món.
AGRUPAMENT ESCOLTA I GUIA GENT DE MAR DE CAMBRILSBaix CampPer la seva trajectòria en l’educació en valors dels joves cambrilencs i, especialment, per les accions socials que han dut a terme els nois i noies aquest any per arribar a les famílies que més ho necessiten del municipi.
CENTRE D'ESTUDIS MONT-ROGENCSBaix CampÉs una entitat dedicada a la difusió de la cultura a nivell municipal, tan de tradicions, personalitats com coneixements universals en general.
BALL DE BASTONS DE CAMBRILSBaix CampPer la seva longeva tasca de preservació tradicional i cultural des dels inicis del S.XX i com a un dels màxims exponents dels Balls de Bastons del país.
AGRUPAMENT ESCOLTA GENT DE MAR DE CAMBRILSBaix CampPer la seva incessant tasca d’autogestió dels nens, assolint que prenguin iniciatives en la societat a mesura que es fan grans, garantint el futur associacionista del Baix Camp.
GRUP BARRACAIRE DE MONT-ROIGBaix CampLes barraques de Mont-roig del Camp tenen una notable diversitat d’estils i formes. Se n’han catalogat 134 en prou bon estat de conservació i algunes són monumentals. Aquest paisatge agrícol es manté gràcies a un grup de persones es dediquen al seu manteniment i recuperació.
ASSOCIACIÓ TRENCADÍS DE RIUDOMSBaix CampAquesta associació compta amb persones que tenen diversos tipus de discapacitats, de diferents edats però amb un mateix objectiu: fer tasques de sensibilització social i activitats lúdiques i integradores per normalitzar la seva situació. Actualment té més de 120 socis.
CENTRE EXCURSIONISTA DE MASPUJOLSBaix CampEl Centre Excursionista es va crear el 1972. Durant la seva història ha organitzat multitud d’actes i sortides relacionades amb la muntanya on hi han participat gran part de la gent de Maspujols. Actualment en Centre compta amb més de 90 socis/es que disposen d’un local social, material i bibliogràfica per preparar les seves sortides i activitats.

Imprescindibles 2017

Imprescindibles 2016

Imprescindibles 2015

 

 

Volver a arriba